Concurenţa pentru un loc de muncă se înteţeşte. Peste 2000 de persoane în căutarea unui loc de muncă au venit la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Turda


Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată în data de 27 aprilie a.c., la Turda, de către Camera de Comerţ şi Industrie Cluj (CCICJ), a adunat peste 2000 de aplicanţi.

În cadrul evenimentului, realizat în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, ALOFM Turda şi Câmpia Turzii, respectiv Primăria Municipiului Turda, au fost oferite candidaţilor 279 locuri de muncă noi.

Deşi este un eveniment bianual, binecunoscut şi aşteptat la Cluj-Napoca, Bursa Generală de la Turda a fost ca cea mai amplă acţiune de plasare de forţă de muncă, care a avut loc în ultimii ani în cel de-al doilea municipiu ca mărime din judeţ.

Au fost invitati la bursă cei mai importanţi agenţi economici din zona Turda şi Câmpia Turzii, dintre care 32 de companii au stat faţă în faţă cu cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Firme precum Industrial Trading, Graells & Llonch Parc Industrial, Salina Turda, Amedica, Niva, Est Company, Held Fashion, Magreb Knitwear, REWE Group, MBS Grup, ACSA Câmpia-Turzii şi ASA Cons au venit la Bursă pentru a-şi găsi personalul de care au nevoie.

Paleta posturilor ofertate a încercat să acopere toate sectoarele, de la muncitori necalificaţi, stivuitorişti, sudori, lucrători comerciali şi persoane cu studii superioare, pentru posturi de conducere. Majoritatea posturilor disponibile s-au adresat persoanelor cu studii medii. Unele dintre firmele angajatoare, dată fiind concurenţa mare, au ridicat ştacheta în ceea ce priveşte cerinţele pe care candidatul trebuia să le îndeplinească.

Angajatorii prezenţi au selectat 497 de candidaţi în vederea încadrării.

„În Turda era nevoie o astfel de acţiune, întrucât de mult timp nu s-a mai realizat o asemenea bursă a locurilor de muncă, la acest nivel. Organizarea evenimentului în plan local s-a dovedit utilă pentru angajatori, pentru că aici se află forţa lor de muncă primară şi de multe ori recrutarea personalului care locuieşte în Cluj nu este tocmai facilă. Având în vedere nivelul de salarizare, puţini sunt dispuşi să facă naveta. Am rămas surprinşi de numărul mare al persoanelor care s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineţii la bursă, fie că erau tineri sau persoane cu experienţă, ceea ce dovedeşte că oamenii vor să lucreze. Au fost şi cazuri în care angajatorii au selectat 300 de CV-uri”, a precizat Horea Cămărăşan, Şeful Biroului de Comunicare, Protocol şi Marketing al CCI Cluj.

Bursa, demarată la Turda, este o iniţiativă din cadrul proiectului „Orientarea, consilierea şi facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor tineri şi de lungă durată din judeţul Cluj (O.C.U.P)”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

CCI Cluj implementează acest proiect în parteneriat cu Asociaţia Caritas, Tils Romania şi IF Italia Forma.