Conferinţă de încheiere a proiectului OCUP. Vezi ce rezultate au fost obţinute pentru integrarea şomerilor pe piaţa de muncă clujeană


Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj organizează conferinţa de încheiere a proiectului “Orientarea, consilierea şi facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor tineri şi de lungă durată din judeţul Cluj ” (OCUP). Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 18 luni de un consorţiu condus de CCI Cluj, fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 5, domeniul major de intervenţie 5.1.

OCUP a însemnat un pas important pentru corelarea în plan local a ofertei cu cerea de forţă de muncă există pe piaţă. Astfel, în urma acestui demers au fost consiliate, orientate şi mediate peste 180 de persoane, dintre care 155 au beneficiat de patru cursuri gratuite de specializare sau perfecţionare profesională.

Totodată, CCI Cluj şi partenerii săi au înfiinţat un centru pentru promovarea măsurilor active de ocupare şi au realizat un website (www.ocup.ro), platformă intercativă care vine în folosul angajatorilor în procesul de recrutare. Mai mult, prin intermediul acestui proiect s-au desfăşurat două burse de locuri muncă, în Cluj-Napoca şi Turda, reunind 100 de angajatori şi 6000 de vizitatori. În acdrul acestor acţiuni au fost ofertate peste 1500 de locuri de muncă.

La conferinţă de încheiere a proiectului vor participa  reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai angajatorilor, utilizatori ai portalului www.ocup.ro, membri ai grupului ţinţă, colaboratori, beneficiari şi alte persoane  implicate în proiect.

Evenimentul, parte a proiectului realizat în colaborare cu Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic, Tils România şi IF Italia Form, se va desfăşura pe 28 iunie, de la ora 13.00, la sediul CCI Cluj, Clubul Oamenilor de Afaceri “Dr. Augustin Raţiu”.