Conferinta Investitionala Internationala „Moldova – posibilitati pentru noi oportunitati”


Conferinta Investitionala Internationala „Moldova – posibilitati pentru noi oportunitati”,  va avea loc pe 31 ianuarie 2013, la Chisinau, Republica Moldova, Leogrand Convention Center.

Evenimentul este organizat in cadrul Proiectului „East Invest” si are ca obiectiv promovarea imaginii Republicii Moldova in calitate de destinatie investitionala atractiva si incurajarea investitiilor europene in principalele sectoare ale economiei Republicii Moldova.

East Invest este un proiect coordonat de EUROCHAMBRES si implementat de East Alliance, ce vizeaza facilitarea si incurajarea cooperarii economice dintre UE si tarile din Parteneriatul Estic. Camera de Comert Nationala este membra a acestui Consortiu, in cadrul caruia deruleaza, in calitate de coordonator, twinning-ul Moldova GO EAST – sesiuni de training si schimb de bune practici camerale.

La Conferinta Investitionala Internationala sunt asteptati reprezentanti ai companiilor europene, autoritati publice, institutii camerale europene, organizatii de sprijinire a mediului de afaceri, precum si institutii de finantare, care vor avea ocazia sa discute despre climatul investitional si modalitatile de sporire a potentialului de investitii directe.

Intreprinderi din sectoare cheie ale Republicii Moldova (sectorul agroalimentar, energie alternativa, constructii durabile, tehnologie de informare si comunicare, textile, turism, transport si logistica) isi vor prezenta proiectele investitionale, ulterior fiind organizate si intalniri bilaterale cu partenerii europeni.

De asemenea, in perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2013, participantii vor avea oportunitatea de a vizita Expozitia „Fabricat in Moldova”, zonele economice libere si parcuri industriale si vor putea participa la ceremonia de premiere a castigatorilor Concursului “Marca comerciala a anului 2012”.

Pentru informatii suplimentare legate de eveniment si propunerile investitionale, persoana de contact din cadrul Camerei Nationale este dra. Lilia Raicu, Consilier de Zona, Directia Reprezentare Camerala, Biroul de Relatii Externe, tel: 021.319.00.88, fax : 021.311.75.12, e-mail: drc@ccir.ro.