Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Constructorii consideră benefice propunerile de modificare a legislaţiei achiziţiilor publice

A- A A+

Constructorii consideră benefice modificările propuse de autorităţi privind legislaţia achiziţiilor publice, care prevăd, printre altele, derularea contestaţiilor doar la finalul licitaţiilor, scurtarea soluţionării reclamaţiilor şi limitarea plafonului de majorare a contractului iniţial.

Astfel, potrivit noilor reglementări, firmele nemulţumite de derularea licitaţiilor pentru achiziţii publice nu vor mai avea posibilitatea să depună contestaţii pe parcursul procedurii, ci doar la finalul acesteia, iar termenul de rezolvare a reclamaţiilor pentru care nu mai este nevoie de alte documente va fi redus de la 20 la 10 zile.

Totodată, plafonul în interiorul căruia preţul unui contract de achiziţii publice poate fi majorat prin acte adiţionale va fi diminuat substanţial, de la 50% la maximum 20% din suma contractului iniţial.

Modificările au fost transmise Comisiei Europene spre informare şi vor fi introduse de Guvern în perioada imediat următoare, printr-o nouă revizuire a legislaţiei privind achiziţiile publice, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Sursa: Mediafax

Related Posts with Thumbnails