Consultări lunare cu structurile asociative din domeniul IMM și al mediului de afaceri la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului


Consultări lunare cu structurile asociative din domeniul IMM și al mediului de afaceri la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Camera de  Comert si Industrie  a României  (CCIR) supune atenției consultările lunare cu structurile asociative din domeniul IMM și al mediului de afaceri, care au avut loc la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), în data de 11.04.2023.

Subiectele  puse în discutie în  cadrul întâlnirii  au vizat prezentarea  stadiului  programelor  de finantare  administrate,  gestionate si derulate de MAT.

In  cadrul  reuniunii  s-a  discutat  despre  stadiul  Programului  Femeia Manager.  Au  fost  evaluate1800 de dosare si sunt 770 de contractele de subventie  semnate.

S-a discutat si despre stadiul Programului  Start-up Nation. Pentru Start-up Nation Diaspora au fost evaluate   1400  de  dosare  si  sunt  470  de  contractele   de  subventie  semnate,  iar  pentru  pilonul principal  sunt în evaluare  7500 de dosare, 500 de contractele  de subventie sunt semnate si 400 de contracte au fost transmise pentru semnare.

Programul  Comert  – Servicii  si  Programul  Microindustrializare au fost pregătite  pentru  lansare

Însă  Serviciul de telecomunicatii  speciale nu mai poate elabora aplicatia informatică  si  se caută  un nou partener.

Pentru Programul de accelerare  a întreprinderilor mici si mijlocii urmează o întâlnire cu partenerii bancari ~n vedea lansrii programului ~n a doua jum~tate a anului.

A  fost  finalizat  Draftul  pentru  un  nou  program  pentru  înfiintare  si  dezvoltare   de  incubatoare tehnologice  si  de  afaceri.  Programul  are  ca  obiectiv  general  dezvoltarea   sectorului  IMM  din Rom~nia, prin înfiintarea unor noi incubatoare  de afaceri în proximitatea unei întreprinderi mari, precum si prin dezvoltarea  incubatoarelor  de afaceri  deja existente.

Pentru  informatii  suplimentare, persoana  de contact  din partea Camerei de Comert  si  Industrie  a României,  Directia  Strategii,  Politici  si  Proiecte,  Biroul  Strategii,  Politici  si  Proiecte  este  dna. Luiza Chiriac,  telefon 0722 585 096, e-mail:  luiza.chiriac@ccir.ro.

Sursa:

Camera de  Comert si Industrie  a României

Directia Relatii Interne si ICC Romania
CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +4021 319 18 85
Fax: +4021 319 01 56
www.ccir.ro; www.snia.ro; www.tnf.ro