Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Contracte de peste 550 mil. euro pentru apă-canal, termoficare şi deşeuri, semnate de Borbely

A- A A+
Contracte de peste 550 mil. euro pentru apă-canal, termoficare şi deşeuri, semnate de Borbely

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a semnat, luni, şase contracte de finanţare cu beneficiarii unor proiecte de apă şi canalizare, termoficare şi management integrat al deşeurilor, în valoare de peste 550 de milioane de euro, anunţă reprezentanţii ministerului.

Proiectele de apă şi canalizare se vor derula în judeţele Alba (contract în valoare 102 milioane euro fără TVA), Brăila (92 milioane euro fără TVA), Ilfov ( 76,3 milioane euro fără TVA) şi în regiunea Constanţa-Ialomiţa (192 milioane euro fără TVA).

Un alt contract, în valoare de 54,2 milioane euro fără TVA, vizează termoficarea municipiului Timişoara, iar un altul, de 33,5 milioane euro fără TVA, este pentru managementul integrat al deşeurilor în judeţul Botoşani.

„Este cea mai consistentă semnare de contracte de finanţare din acest an, dar, atenţie, banii sunt deocamdată doar pe hârtie, aşa că de acum înainte depinde de fiecare dintre dumneavoastră ca ei să se materializeze la nivelul comunităţilor, adică să devină investiţii concrete. (…) Din acest moment fiecare dintre noi devine responsabil de cheltuirea banilor pentru realizarea proiectelor finanţate prin POS Mediu. Suntem primii în Europa în ceea ce priveşte contractarea proiectelor mari de infrastructură din banii europeni, ceea ce însemnă la nivelul ministerului 3,4 miliarde de euro, bani contractaţi şi care urmează a fi cheltuiţi până în 2015. Din păcate, absorbţia lor la nivelul Ministerului Mediului şi Pădurilor este de doar 45 milioane euro”, a subliniat ministrul.

Prezent la semnarea contractelor, premierul Emil Boc a afirmat că „datorită Ministerului Mediului, România a înregistrat progrese considerabile la capitolul  proiecte majore aprobate de Comisia Europeană”.

Potrivit lui Borbely, până la sfârşitul anului, Ministerul Mediului va mai semna contracte în valoare de peste 1,3 miliarde euro. „Asta înseamnă că ne vom ţine de promisiunea făcută la începutul acestui an, şi anume că în 2010 Ministerul Mediului şi Pădurilor va semna contracte de finanţare în valoare totală de patru miliarde de euro”, a mai spus ministrul.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.financiarul.com

Related Posts with Thumbnails