Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Contractul cu Bosch va fi semnat săptămâna viitoare

A- A A+
Contractul cu Bosch va fi semnat săptămâna viitoare

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat că va semna  pe 17 februarie contractul cu Bosch pentru investiţia din parcul industrial de la Jucu. Compania germană va începe producţia în spaţiul Tetarom III în ce de-a doua parte a anului viitor şi va angaja cel puţin 300 de persoane. Investiţia va însuma 77 milioane euro. În acest moment mai trebuie definitivate câteva chestiuni administrative, legate de cartea funciară.

Potrivit preşedintelui CJ Cluj condiţiile contractului ar putea fi făcute publice în condiţiile în care investitorii germani nu au cerut includerea în document a unor clauze de confidenţiale. Contractul va fi încheiat între trei părţi: compania Bosch, CJ Cluj şi Parcul Industrial Tetarom. Mai mult, Alin Tişe a precizat că după experienţa Nokia contractul va conţine şi prevederi speciale pentru cazul în care compania va hotărî să-şi delocalizeze investiţia înainte de termen.

„În condiţiile în care nu vor apărea elemente noi, practic acea dată va fi data la care începe la Cluj o nouă investiţie importantă care va crea câteva mii de locuri noi de muncă. Mă bucur că după plecarea Nokia am reuşit, într-un timp scurt, să acoperim golul pe care l-a lăsat în bugetul judeţului. Sper ca locurile de muncă nou create prin aceste investiţii, Bosch şi De Longhi, să contribuie la menţinerea şomajului la un nivel redus şi la resurse bugetare suplimentare în bugetul judeţului”, a afirmat preşedintele CJ Cluj.

Producătorul german de componente auto Bosch va concesiona, în judeţul Cluj, un spaţiu de producţie de 215.000 metri pătraţi.

Related Posts with Thumbnails