Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cotnari estimează creşterea afacerilor cu 6% în acest an, la 26,5 milioane euro

A- A A+
Cotnari estimează creşterea afacerilor cu 6% în acest an, la 26,5 milioane euro

Producătorul de vinuri Cotnari estimează pentru acest an creşterea afacerilor cu 6%, la 26,5 milioane euro, comparativ cu cifra de afaceri realizată anul trecut, de 25 milioane euro.

„Zilele caniculare şi fără ploi din lunile iulie şi august au accelerat procesul de coacere a strugurilor în Podgoria Cotnari, acumulările ajungând în primele zile de toamnă la aproximativ 190-200 grame zahăr/litru must. Azi (5 septembrie, n.r.), în prima zi de recoltat, vor lua drumul combinatului, a vinificaţiei peste 750 de tone de struguri din soiurile Frâncuşă şi Fetească albă”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Cotnari spun că şi exportul are un trend crescător, pe clienţii vechi.

„În prezent cu o suprafaţă de 1.350 de hectare de vie pe rod, vom produce în acest an peste 12 milioane de kilograme de struguri. După finalizarea recoltatului, vom defrişa aproximativ 360 de hectare din via ‘bătrână’, pe care tot în această toamna o vom replanta. Cu aceasta suprafaţă, plantaţia de vie tânără din ultimii cinci ani va ajunge la aproximativ 80% din totalul suprafeţei de 1.710 ha (1.310 ha vie tânără)”, potrivit comunicatului.

Oficialii companiei spun că în acest an au intrat pe rod încă 240 hectare de vie plantate acum trei ani, între care şi primele 12 hectare de Fetească neagră şi opt hectare cu Busuioacă de Bohotin.

Investiţiile companiei Cotnari s-au ridicat în acest an la aproximativ şase milioane de euro. Au fost finalizate în luna iulie investiţiile de modernizare a cramei şi de mărire a capacităţilor de depozitare.

Cotnari deţine 1.700 hectare de vie şi realizează 10 milioane de sticle de vin anual, lucrând cu 350 de angajaţi, numărul acestora putând ajunge la 1.000 în perioada de vârf, când este culesul. Staţia de îmbuteliere produce 5.000 de sticle de vin pe oră.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails