Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Creare Cluster de inovare – Parc Stiintific, Kazahstan

A- A A+
Creare Cluster de inovare – Parc Stiintific, Kazahstan

Camera de Comerţ şi Industrie a României – Camera Naţională, prin Ambasada Republicii Kazahstan în România, informeaza cu privire la extinderea cooperării dintre Kazahstan şi România în domeniul noilor tehnologii.

În conformitate cu Programul de dezvoltare industrial-inovator din Kazahstan, în cadrul„Universităţii Nazarbayev” este în curs de creare un cluster de inovare intelectual (CII), care va cuprinde Parcul Știinţific, Centrul de comercializare şi Parcul Tehnologic.

Pentru înfiinţarea parcului s-a alocat un lot de 50 de hectare în apropierea Universităţii prevazut cu ingineria si infrastructura socială necesară: laboratoare R&D, birouri şi industrii de înaltă tehnologie high-tech, diferite organizaţii de servicii concepute pentru a oferi rezidenţilor servicii de calitate.

Activitatea CII constă în atragerea companiilor importante internaţionale şi kazahstaneze, în proiectele inovatoare de perspectivă prin crearea unui mediu favorabil antreprenorial inovator, investiţii de prioritate şi oferirea serviciilor competitive de înaltă calitate.

Related Posts with Thumbnails