Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Creşterea economică a SUA în T2 a fost de 1%, în scădere faţă de estimarea de 1,3%

A- A A+
Creşterea economică a SUA în T2 a fost de 1%, în scădere faţă de estimarea de 1,3%

Economia americană a crescut mai puţin faţă de estimări în al doilea trimestru din 2011, potrivit datelor revizuite, publicate de Departamentul Comerţului, rata anuală de creştere a produsului intern brut fiind, între aprilie şi iunie, de 1% în loc de 1,3% cum indica prognoza iniţială.

Această reducere reflectă o creştere mai mică a stocurilor, precum şi micşorarea exporturilor. Încetinirea ritmului de creştere a numărului locurilor de muncă, diminuarea încrederii, blocajul politic şi tulburările de pe piaţa financiară din această lună ameninţă cheltuielile de consum şi de afaceri din restul anului, relatează Bloomberg.

Contractul futures pe indicele bursier Standard & Poor’s 500, cu maturitate în septembrie, a scăzut, vineri, la New York, cu 0,6%, la 1.150 puncte, după ce Departamentul Comerţului a anunţat creşterea de 1% în T2, în timp ce titlurile trezoreriei au crescut, randamentul pentru obligaţiunile scadente la zece ani fiind de 2,19% faţă de 2,23% în ziua precedentă.

Investitorii aşteaptă discursul preşedintelui Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, la conferinţa organizată de banca centrală americană, la Jackson Hole, Wyoming, pentru a vedea dacă Fed va indica suplimentarea măsurilor de stimulare a economiei.

În discursul său de anul trecut, de la Jackson Hole, şeful Fed a anunţat că banca centrală va „face tot ce poate” pentru a stimula creşterea economică. Ulterior, în noiembrie, Ben Bernanke a implementat un program de achiziţie a obligaţiunilor guvernamentale, în valoare de 600 de miliarde de dolari.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails