Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Curs INCOTERMS 2020

A- A A+

Curs INCOTERMS 2020

Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza in perioada 20 – 30 martie 2020, 3 sesiuni de curs pentru aprofundarea regulilor INCOTERMS 2020.

Regulile ICC Incoterms® referitoare la utilizarea conditiilor de livrare in comertului intern si international au scopul facilitarii tranzactiilor comerciale. Referirea la o conditie de livrare Incoterms® 2020 intr-un contract comercial defineste in mod expres obligatiile partilor cu privire la: riscuri, costuri, angajarea transportului si vamuire, reducând astfel potentiale complicatii dpdv legal.

De la prima editie a Incoterms® publicata de ICC in 1936 a avut loc actualizarea periodica a conditiilor de livrare pentru a reflecta evolutia comertului international. Editia Incoterms® 2020 acorda o atentie sporita securitatii in circulatia marfurilor, flexibilitatii in acoperirea asigurarii in functie de natura bunurilor si de modalitatea de transport, precum si solicitarii bancilor de prezentare a unui conosament la bord in cazul finantarii unor marfuri livrate in conditia FCA.Incoterms® 2020 ofera, de asemenea, o prezentare mai simpla si mai clara a conditiilor de livrare, cu un limbaj revizuit, o introducere extinsa si note explicative, iar articolele sunt reordonate pentru a reflecta mai bine logica unei tranzactii de vânzare. Incoterms® 2020 este prima editie care include o prezentare „orizontala”, grupând articolele similare pentru a permite utilizatorilor sa vada clar diferentele de tratare a problemelor particulare fiecarei din cele 11 reguli Incoterms®.

GRUPUL ŢINTA

Angajaţii companiilor care activeaza in departamentele de export, import, vânzare, desfacere, marketing, juridic, financiar-contabil, precum şi personalul din firmele de transport şi logistica, companii de asigurare, declaranţi vamali, etc. De asemenea, seminarul este util personalului bancar din departamentele de plaţi externe, garanţii, finanţarea comerţului internaţional, juridic, front office, angajaţii din reţea care interacţioneaza cu clienţii IMM şi corporaţii si oricarei persoane interesate de tematica abordata.

 TEMATICA

  • Scopul şi aplicabilitatea Incoterms
  • Cum utilizam regulile INCOTERMS® 2020
  • Livrarea, riscul si costurile in INCOTERMS® 2020
  • INCOTERMS® 2020 şi carausul
  • Reguli pentru contractul de vânzare
  • Alegerea conditiei de livrare Incoterms corecte
  • Structura INCOTERMS® 2020
  • Diferentele dintre Incoterms 2010 si 2020
  • Conditiile de livrare pentru orice modalitate de transport: ExW, FCA, CPT, CIP, DAP, DPU, DDP
  • Conditiile de livrare maritime sau pentru apele interioare: FAS, FOB, CFR, CIF

Informaţiile vor fi prezentate in format POWER POINT şi transpuse intr-un suport de curs tiparit.

LECTOR

Dr. Gabriela Hârţescu expert in finanţarea comerţului internaţional, având experienţa de peste 20 de ani in training şi consultanţa in acest domeniu (plaţi externe, garanţii, surse de finanţare, etc.). Gabriela a activat intr-o companie importanta, la dept. de import-export şi a avut ocazia sa studieze „pe viu” operatiunile de comert exterior derulate in  departamentele de profil din banci.

PERIOADA DE DESFASURARE

Seria I: 20 martie 2020, orele 9:30 – 15:30

Seria II: 27 martie 2020, orele 9:30 – 15:30

Seria III: 30 martie 2020, orele 9:30 – 15:30

TARIF DE PARTICIPARE:  800 lei/persoana la care se adauga TVA

Numarul maxim de participanti/serie este de 25.

Locatia: Sediul CCIR Business Center, Bdul Octavian Goga nr. 2, Intrarea E, Mezanin, sector 3, Bucuresti, sala Amfiteatrul Albastru.

Inscrierea la curs se poate face prin completarea formularului ce poate fi accesat mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdS3T_PTexuJ70u9Vb6Ev6nkMoujoMpYsKsRjPhCrjI95B1Ag/viewform

 

Sursa:
Camera de Comerț și industrie a României
Directia Relatii Interne si ICC Romania
CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +4021 319 18 85
Fax: +4021 319 01 56
www.ccir.ro; www.snia.ro; www.tnf.ro
Related Posts with Thumbnails