Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Curteanu (ALB România): Piaţa românească de leasing va creşte cu 10 – 15% în 2012

A- A A+
Curteanu (ALB România): Piaţa românească de leasing va creşte cu 10 – 15% în 2012

Preşedintele ALB România, Antoaneta Curteanu, estimează că piaţa românească de leasing va creşte anul viitor cu 10 – 15%, de la o valoare preconizată de 1,3 miliarde euro în 2011, în condiţiile în care există potenţial de finanţare a firmelor care au făcut faţă crizei şi au o activitate profitabilă.

„Estimăm că piaţa românească de leasing va ajunge la circa 1,3 miliarde euro la finalul acestui an, în creştere de la nivelul de 1,024 miliarde euro în 2010. Sectorul auto este important şi, în general, ultimul trimestru este destul de bun pentru industrie. Sunt în continuare proiecte de finalizat pe segmentul de echipamente şi în ceea ce priveşte flotele de maşini”, a declarat preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România, Antoaneta Curteanu.

Aceasta a subliniat că anul 2012 nu va fi unul uşor, însă „jucătorii pieţei s-au maturizat” şi sunt mult mai atenţi în ceea ce priveşte evaluarea proiectelor sau cererile de finanţare. Totodată, preşedintele ALB România susţine că există „nişe de business pe care se poate face activitate bună”.

„Sunt în continuare companii profitabile, există exportatori care fac treabă foarte bună, există anumite domenii industriale unde sunt contracte, oamenii îşi fac treaba foarte bine, au tăiat din cheltuieli şi au o activitate economică productivă de bază. Prin urmare, aceste firme sunt creditabile (…) Trebuie analizat însă şi costul finanţării, care va fi un element foarte delicat, deoarece toată finanţarea în valută devine mai scumpă, în condiţiile în care riscurile globale se simt imediat în finanţarea de valută. Trebuie să ne ducem cât mai mult către leu, cu restricţiile de rigoare”, a mai spus Curteanu.

Piaţa românească de leasing a crescut cu 28% în primele nouă luni din acest an, ajungând la o valoare a bunurilor finanţate de 1,002 miliarde euro.

ALB România reprezintă, conform statisticilor, 92% din piaţa de leasing financiar din România.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails