Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Decizia Nokia a dus la reducerea cu 41% a producţiei industriale a Clujului?

A- A A+
Decizia Nokia a dus la reducerea cu 41% a producţiei industriale a Clujului?

În noiembrie producţia industrială din judeţul Cluj a scăzut cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De altfel, în primele unsprezece luni ale acestui an producţia industrială a fost mai mică cu 20,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, potrivit datelor furnizate de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Cluj.

Totodată, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, raportat pentru luna noimebrie, a fost cu 75,5%, raportat la aceeaşi lună a anului trecut

Una dintre cauzele scăderile producţiei industriale o poate constitui retragerea companiei filandeze Nokia din Cluj şi închiderea fabricii de la Jucu.

Decizia Nokia constituie un şoc pentru ecomia judeţului, care va afecta rezulatele economice  ale întregului judeţ, raportate pe 2011 şi anul în curs, apreciau reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj în cuvântul de deschidere a Topului Firmelor Membre 2010.

“Dacă analizăm importanţa companiei în dinámica economiei locale din anii precedenţi putem să presupunem că impactul deciziei multinaţionalei va fi extrem de vizibil anul următor. În 2010 compania a realizat o cifră de afaceri de 6,8 miliarde lei (1,6 miliarde euro), ceea ce reprezintă 30% din Produsul Intern brut al Clujului (PIB), 1,3% din PIB-ul naţional, 4% din exporturile României.”, argumenta conducerea Camerei.

Related Posts with Thumbnails