Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Discuţiile cu FMI privind un nou Acord vor începe în luna octombrie, spune Boc

A- A A+
Discuţiile cu FMI privind un nou Acord vor începe în luna octombrie, spune Boc

Premierul Emil Boc a declarat joi, la reuniunea ONU de la New York, că discuţiile cu FMI privind un nou Acord vor începe în luna octombrie, când delegaţia Fondului se va afla în România.

„Obiectivul Guvernului, în primul rând, este de a respecta acordul pe care îl avem şi de a-l duce la bun sfârşit în condiţiile stabilite şi despre un nou acord vom discuta începând cu luna octombrie, când delegaţia FMI va fi prezentă în România şi vom vedea la ce concluzie şi la ce formă de acord vom ajunge”, a spus Boc, întrebat dacă doreşte un acord de tip precautionary cu FMI.

Premierul Emil Boc participă săptămâna aceasta la reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, pe tema Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la RRA, că tipul de Acord pe care România îl va încheia cu FMI va fi decis „către sfârşitul anului”, de către Guvern şi Banca Naţională, susţinând că este „puţin probabil” să fie un acord de finanţare, ci va fi unul de precauţie. „Acordul cu Fondul va fi o realitate. Ce tip de acord rămâne să decidem către sfârşitul anului, şi va fi problema Guvernului şi a Băncii Naţionale, dar în mod cert un acord cu Fondul Monetar Internaţional va exista. Poate fi un acord în care să fie vorba şi de finanţare, ceea ce este puţin probabil, sau cel mai probabil va fi un aşa numit acord de precauţie, în care în situaţii excepţionale să putem apela la Fond”, a spus Băsescu.

Sursa: NewsIn

Foto: http://partidulfortacivica.ro

Related Posts with Thumbnails