Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Disponibilizaţii Nokia primesc 200 euro pentru tuns şi îmbrăcăminte să arate prezentabil la interviu

A- A A+
Disponibilizaţii Nokia primesc 200 euro pentru tuns şi îmbrăcăminte să arate prezentabil la interviu

Foştii angajaţi ai fabricii Nokia din Jucu vor primi o alocaţie de interviu, în valoare de până la 200 de euro, bani ce provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG). Din această sumă persoanele disponibilizate îşi vor putea cumpăra haine, se vor tunde şi bărbieri, astfel încât la interviurile pentru găsirea unei slujbe să aibă o imagine cât mai prezentabilă.

„Când a fost depus dosarul pentru obţinerea fondurilor de la FEAG, noi am întrebat dacă s-ar putea finanţa o astfel de «alocaţie de interviu» şi ni s-a spus că este o idee foarte bună. A fost considerată o propunere inovativă. Astfel, cei circa 1.400 de angajaţi ai Nokia care se vor înscrie în proiectul de reintegrare profesională vor primi bani de haine, tuns, bărbierit, transport, cazare şi masă astfel încât să fie cât mai prezentabili în cadrul viitoarelor interviuri pentru angajare. O astfel de alocaţie este de 100 de euro, dar există posibilitatea acordării a două tranşe, dacă este vorba de participarea la al doilea interviu în vederea angajării, adică 200 de euro în total. Primele sume ar putea fi alocate începând cu luna februarie 2012”, a declarat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, Daniel Don, corespondentului www.mediafax.ro.

Don a mai spus că funcţionarii europeni consideră că ajutoarele finaciare acordate pentru ca şomerii să poată arăta cât mai bine la viitoarele interviuri reprezintă o acţiune inovativă care ar putea fi extinsă şi pentru alte programme susţinute de FEAG.

Aproximativ 1400 de persoane ar putea beneficia de această alocaţie, ce va avea o valoare de maxim 200 euro. Beneficiarii vor trebui să facă dovada cu chitanţe că au cheltuit banii pentru cumpărarea de haine şi au folosit resursele alocate  pentru transport şi cazare ori pentru servicii de tuns şi bărbierit.

Producătorul de telefoane mobile Nokia a închis fabrica din comuna clujeană Jucu în decembrie 2012, iar angajaţii vor fi plătiţi de companie până în martie 2012.

Related Posts with Thumbnails