Doar 3% dintre români se informează în legătură cu ştirile economice din ziarele tipărite


Peste 80% dintre români spun că se informează în legătură cu ştirile economice de la televizor, în timp ce doar 3% au ca principală sursă de informaţie ziarele tipărite, relevă un sondaj CURS realizat la comanda NewsIn.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 – 19 decembrie 2011 de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), pe un eşantion reprezentativ de 1.102 respondenţi cu vârste de minimum 18 ani. Marja de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Astfel, la întrebarea „De unde vă informai în primul rând în legătură cu ştirile economice?”, 83% dintre cei intervievaţi au răspuns că de la posturile de televiziune, 8%-de pe Internet, iar 3%-din ziarele tipărite.

Totodată, 2% dintre respondenţi spun că radioul este principala lor sursă de informaţie în legătură cu ştirile economice, 1% află de la colegi sau prieteni, în timp ce 3% folosesc alte surse.

Rezultatele sondajului mai arată că 15% dintre români sunt interesaţi în foarte mare măsură de ştirile economice, iar 43%-în mare măsură. Pe de altă parte, 31% dintre respondenţi spun că îi interesează în mică măsură ştirile economice, iar 11%-în foarte mică măsură.

Sursa: NewsIn