Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Dumitru (BVB):Reducerea impozitului pe profit pentru companiile listate ar încuraja piaţa de capital

A- A A+
Dumitru (BVB):Reducerea impozitului pe profit pentru companiile listate ar încuraja piaţa de capital

Directorul general adjunct al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Anca Dumitru, recomandă reducerea impozitului pe profit pentru companiile listate, pentru încurajarea pieţei de capital, dar şi reducerea impozitului pe veniturile obţinute din investiţii pe piaţa de capital.

„O reducere a impozitului pentru companiile listate ar genera câţiva factori ca o consecinţă a listării companiilor. Astfel, companiile ar fi încurajate să devină mai transparente, să-şi  îmbunătăţească calitatea managementului. Prin urmare, toată lumea ar avea de câştigat. Referitor la procente, trebuie făcute nişte calcule. O reducere de 1% – 1,5%, spre exemplu, ar fi un factor de încurajare a companiilor să dorească listarea. În ceea ce priveşte impozitul pentru veniturile obţinute din investiţii pe piaţa de capital, noi recomandăm revenirea la varianta anterioară în care impozitul era de 1% sau 16% în funcţie de perioada deţinerii acţiunilor respective”, a menţionat Anca Dumitru.

Potrivit acesteia, capitalizarea BVB în PIB era în 2007 de 17%, iar în 2010 era de 9%. „Media europeană în 2007 era de 86%, în 2010 era de 62%, deci avem loc de creştere”, a mai spus Dumitru.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails