E.S. Guillermo Ordorica, Ambasadorul Mexicului, in vizita la CCI Cluj


Noul reprezentant al Statelor Unite Mexicane în România, domnul Ambasador  Extraordinar şi Plenipotenţiar E.S.  José Guillermo Ordorica ROBLES, a efectuat joi, 22 februarie 2018 o vizita oficiala la sediul Camerei de Comert si Industrie Cluj, fiind primit de catre Presedintele institutiei, domnul ing. Ștefan Florea Dimitriu.
Alaturi de Excelenta Sa, partea mexicana a mai fost reprezentata de domnul Consul Martin Borrego si Consulul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca, domnul Vlad Danciu.
Discutiile purtate in cadrul vizitei au avut ca tema intarirea relatiilor bilaterale romano-mexicane si continuarea misiunii asumate de precedesorul domnului Ordorica Robles de a diversifica domeniile in care cele doua tari colaboreaza si desfasoara schimburi ecomomice si comerciale. Pozitia stategica a Mexicului face din aceasta tara un partener valoros pentru Romania, care deschide oportunitati inspre America de Nord si Canada, in timp ce tara noastra, ca membra a Uniunii Europene, reprezinta un partener valoros in cadrul intentiilor de colaborare stabilite de guvernul mexican.
In incheierea intrevederii cele doua parti au convenit sa sprijine reciproc initiativele de ordin economic, cultural, educational si turistic care au ca scop apropierea dintre cele doua popoare, continuand in spiritul deschiderii si conlucrarii care au caracterizat si pana acum relatiile mutuale.