Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Edilii Capitalei vor să dea 8,3 mil. de euro pentru numărarea gropilor şi supravegherea reparaţiilor

A- A A+
Edilii Capitalei vor să dea 8,3 mil. de euro pentru numărarea gropilor şi supravegherea reparaţiilor

Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie subordonată municipalităţii, intenţionează să plătească 8,3 milioane de euro pentru ca două firme să inventarieze gropile din asfalt şi să supravegheze lucrările de reparare a străzilor, relatează Realitatea TV.

Suma se adaugă unui contract de întreţinere şi administrare a 204 străzi din Capitală, pentru care edilii sunt dispuşi să plătească 287 milioane de euro.

„Acele firme au obligaţia ca zi de de zi să monitorizeze cele 204 străzi pe care le au în întreţinere şi să raporteze Administraţiei Străzilor unde apar probleme, gropi, neconformităţi şi aşa mai departe. Firmele programează şi verifică proiecte de lucări care urmeză să fie efectuate, controlează starea tehnică a lucrărilor efectuate de firmele de construcţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor, Carmen Dincă.

Suprafaţa totală de carosabil şi trotuare ce va fi pusă sub supraveghere pentru 8,3 milioane de euro este de 6,8 milioane de metri pătraţi.

„Şmecheria era alta până în 2008. Când luai constructorul te căsătoreai şi cu mă-sa şi cu ta-su şi cu toată familia şi luai şi consultantul. Ei, ghinion de neşansă nu s-a mai întâmplat aşa din 2008. Ca cifră este mult, dar ideea e că niciodată în istoria apropiată nu au fost atinse aceste sume, decât dacă exista rea voinţă. Şi câteodată a existat rea voinţă. Adică au fost plătiţi consultanţii înainte să se termine lucrările”, a precizat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Serviciile de supervizare a lucrărilor de întreţinere pe cele 204 străzi cuprinse în acest program au fost atribuite către două firme care lucrează în asociere şi care, în ultimii ani, au avut mai multe contracte cu statul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails