Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

EFG Eurobank a afişat pentru afacerile din România un profit de 13,9 mil. euro în primele nouă luni

A- A A+
EFG Eurobank a afişat pentru afacerile din România un profit de 13,9 mil. euro în primele nouă luni

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut în primele nouă luni din 2010 un profit net de 13,9 milioane euro din afacerile din România, după o pierdere de 4,3 milioane euro în acelaşi interval din 2009, arată raportul grupului, publicat luni.

Veniturile operaţionale ale EFG în România au crescut cu 1% în primele nouă luni, până la 239,2 milioane euro, comparativ cu rezultatul din acelaşi interval din 2009, de 236,8 milioane euro.

Totodată, cheltuielile operaţionale au scăzut cu 8,2% în perioada menţionată, la 123,9 milioane euro, faţă de primele nouă luni din 2009, când se situau la 135 milioane euro.

Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârşitul primelor nouă luni din acest an la 5,235 miliarde euro, în scădere cu 6,7% faţă de finalul anului trecut, când se situau la 5,614 miliarde euro, mai arată raportul băncii-mamă

Creditele acordate de EFG Eurobank în România au ajuns la 3,286 miliarde euro la 30 septembrie 2010, în scădere cu 7% faţă de perioada similară din 2009, când volumul împrumuturilor se plasa la 3,54 miliarde euro.

De asemenea, depozitele atrase au scăzut cu 3,1%, până la 1,918 miliarde euro la finalul primelor nouă luni.

EFG Eurobank avea în România o reţea de 286 unităţi de retail şi 16 centre dedicate clienţilor corporate la finalul primelor nouă luni, la fel ca la finalul anului trecut, mai arată raportul băncii-mamă.

EFG Eurobank este prezent pe piaţa din România, pe lângă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance România, EFG Eurobank Securities România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.efgfinance.ro

Related Posts with Thumbnails