Emil Boc a demisionat


Premierul Emil Boc a declarat luni  dimineaţă că a luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Decizia sa echivalează cu demisia întregului cabinet.

Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Am luat această decizie pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării”, a anunţat Boc în şedinţa Executivului, potrivit www. agerpres.ro
El a arătat că încă de săptămâna trecută a susţinut că Executivul trebuie să treacă într-o fază a evoluţiei sale politice.
De altfel, Emil Boc a precizat că urmează să înainteze decizia sa preşedintelui Traian Băsescu.
Premierul a menţionat că, pentru 2011, România are una dintre cele mai importante creşteri economice, fapt apreciat atât Comisia Europeană, cât şi Fondul Monetar Internaţional În plus, el a subliniat că inflaţia este la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani şi că România are cea mai mică datorie publică pe cap de locuitor.

Unul dintre personajele cu cele mai mari şanse sa fie desemnat în locul lui Boc este Cristian Popa, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României. Acesta ar urma să conducă, din postura de independent, un cabinet politic susţinut de coaliţia PDL-UDMR-UNPR, potrivit www.dailybusiness.ro