Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Enterprise Investors anunţă o investiţie adiţională de 10 milioane euro în Profi

A- A A+
Enterprise Investors anunţă o investiţie adiţională de 10 milioane euro în Profi

Polish Enterprise Fund VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat o investiţie adiţională de 10 milioane euro într-una din companiile din portofoliul său, Profi Rom Food, se arată într-un comunicat de presă.

Polish Enterprise Fund VI controlează 100% din acţiunile Profi începând din anul 2010, când fondul de investiţii a preluat lanţul printr-o tranzacţie de 66 milioane euro.

„Majorarea de capital va finanţa extinderea accelerată a companiei prin deschideri de locaţii noi si prin preluarea unor reţele mai mici de supermarketuri din ţară. Planurile de dezvoltare ale Profi includ deschiderea a încă şase magazine până la sfârşitul anului 2011 şi a cel puţin 25 de magazine noi în anul 2012”, se arată în comunicat.

Pe lângă dezvoltarea magazinelor în formatul existent, Profi vizează şi implementarea unui nou concept de magazin, cu o suprafaţă cuprinsă între 300 şi 500 metri pătraţi, în oraşe sub 20.000 de locuitori. Investiţia totală a PEF VI în Profi se poate ridica la 100 milioane euro în următorii ani. Profi Rom Food este unul dintre cele mai mari lanţuri de retail alimentar din România, care operează în prezent 101 magazine în 67 oraşe.

Din martie 2010, când Enterprise Investors a preluat pachetul de control, Profi a deschis 37 de noi magazine, din care 19 inaugurate în acest an.

Potrivit propriilor estimări, Profi a avut o creştere constantă de la momentul achiziţiei. Vânzările în 2010 au fost de 725 milioane lei (în jur de 180 millioane euro), mai mari cu 21% decât în 2009. În primele 6 luni ale anului 2011, vânzările Profi au înregistrat un avans de 35% faţă de aceeasi perioadă a anului 2010. În ultimul an, compania Profi a creat peste 1.000 de locuri de muncă, ajungând în acest moment la 2.800 de angajaţi.

„Până la sfârşitul acestui an, vom avea în jur de 107 magazine, vom deschide cel puţin încă 25 anul viitor şi încă şi mai multe în 2013”, au declarat reprezentanţii companiei.

Enterprise Investors (EI) este, potrivit propriilor estimări, una dintre cele mai mari firme de private equity si venture capital din Europa Centrală si de Est. EI a strâns până în prezent şase fonduri de private equity si unul de venture capital, cu un capital total ce depăşeşte 1,7 miliarde euro.

Enterprise Investors are experienţă în retail, cu 332 milioane euro investite si angajate până în prezent în companii din acest sector în Europa Centrală şi de Est. Între 2005 si 2007, Polish Enterprise Fund VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a deţinut 100% din Artima, un lanţ independent de supermarketuri din România din acea perioadă. În urma vânzării Artima, EI şi-a multiplicat de peste trei ori investiţia iniţială.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails