Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Europa va avea nevoie de un deceniu pentru a depăşi actuala criză,spune Merkel

A- A A+
Europa va avea nevoie de un deceniu pentru a depăşi actuala criză,spune Merkel

Europa va avea nevoie de un deceniu pentru a depăşi actuala criză a datoriilor suverane, a declarat sâmbătă cancelarul german Angela Merkel.

„Rezolvarea crizei datoriilor suverane este o cale care necesită multe eforturi şi pe care va trebui să avansăm pas cu pas”, a spus Merkel într-un video-interviu publicat pe site-ul guvernului german a doua zi după încheierea summitului G20 de la Cannes.

„Criza deficitelor nu va fi rezolvată dintr-o dată, cu siguranţă ne va lua un deceniu să ne întoarcem într-o poziţie mai bună”, a adăugat ea.

Merkel a cerut tuturor ţărilor din Zona euro să introducă prin lege plafoane privind nivelul deficitului.

„Toată lumea din Europa trebuie să dacă un efort pentru a obţine tot ceea ce este necesar”, a subliniat cancelarul german.

Summitul G20 a permis trasarea unei liste cu măsuri necesare pentru a consolida creşterea economică şi Fondul Monetar Internaţional, dar nu le-a detaliat.

Premierul italian Silvio Berlusconi a acceptat monitorizarea FMI, iar liderul grec Giorgios Papandreou a reuşit să câştige un vot de încredere în Parlament, după ce a acceptat termenii pachetului de salvare oferit de UE.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails