Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Eurostat a revizuit creşterea economică a României în T3 la 1,8%, care rămâne cea mai mare din UE

A- A A+
Eurostat a revizuit creşterea economică a României în T3 la 1,8%, care rămâne cea mai mare din UE

Produsul intern brut (PIB) al României a crescut în cel de-al treilea trimestru cu 1,8% faţă de trimestrul anterior, cel mai mare avans din UE, a anunţat marţi Eurostat, care a revizuit uşor datele prezentate anterior, când estima o creştere de 1,9%.

La nivelul întregului bloc comunitar, economia a avansat cu 0,3% şi cu 0,2% la nivelul zonei euro, faţă de trimestrul precedent.

Cinci ţări au înregistrat în T3 o contracţie a economiei faţă de trimestrul anterior, respectiv Danemarca, Cipru, Portugalia, Olanda şi Slovenia, cea mai mare consemnându-se în primele două ţări, de 0,8%.

Potrivit Eurostat, economia Franţei a crescut cu 0,4% faţă de trimestrul anterior, cea a Germaniei cu 0,5%, în timp ce economia Spaniei a stagnat.

Faţă de T3 2010, economia României a avansat cu 4,4%, a cincea creştere anuală din UE.

Cele mai mari creşteri ale PIB-ului faţă de T3 2010 au fost înregistrate în Estonia (7,9%), Lituania (7,3%), şi Letonia (5,3%).

Scăderi au fost consemnate în Danemarca, Grecia, Cipru, Portugalia şi Slovenia, cea mai mare fiind în Grecia, de 5,2%.

La nivelul Uniunii Europene, economia s-a extins cu 1,4% în T3 faţă de aceeaşi perioadă din 2010, în timp ce economia zonei euro a avansat tot cu 1,4%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails