Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Există posibilitatea ca BNR să mai reducă dobânda cheie, mai puţin RMO, susţine Croitoru

A- A A+
Există posibilitatea ca BNR să mai reducă dobânda cheie, mai puţin RMO, susţine Croitoru

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru a declarat joi că este posibil ca BNR să mai opereze reduceri ale dobânzii cheie, dar că nu este reomandat să reducă şi nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO).

„Este posibil (ca BNR să mai reducă dobânda cheie – n.r. ). Nu ştiu cât este de curând. Eu am dat semnalul. Am spus încă de data trecută, în septembrie, că BNR va reduce dobânda”, a menţionat Croitoru.

Despre o posibilă reducere a rezervelor minime obligatorii, Lucian Croitoru a declarat că o asemenea decizie nu este recomandată.

„Când se pune problema că s-ar putea, din cauza condiţiilor din exterior….băncile pot să apeleze la orice pentru a-şi creşte capitalizarea la 9%, inclusiv la reducere de expuneri. E ca şi când inviţi la luarea banilor de aici şi mutarea lor acolo. Cred că o asemenea decizie nu este recomandată”, a spus Croitoru.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis miercuri reducerea dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 6%, începând cu data de 3 noiembrie 2011, nivel minim de la adoptarea modelului actual de politică monetar.

Banca Centrală nu mai modificase dobânda cheie din luna mai 2010.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails