Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion – ediția 2023 Cluj-Napoca, România, din 08-10 Septembrie 2023


Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion – ediția 2023 Cluj-Napoca, România, din 08-10 Septembrie 2023

Ediția 2023 a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion – Cluj-Napoca, România, va avea loc în perioada 08-10 Septembrie 2023, în colaborare cu European Fashion Council și FashionTV

Festivalul este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care le organizăm de peste 30 de ani și a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați, pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a mass mediei autohtone și a partenerilor din European Fashion Council și FashionTV.

Imaginat sub forma unui eveniment outdoor complex, street fashion într-o viziune neașteptată, couture într-o formulă inovativă, amplificate prin prezența unui studio foto/video – vector de comunicare universal, conceptul propune o abordare a mai multor valențe ale unei formule consacrate și va crea o emulație pe toate palierele expresiei de fashion si styling din acest domeniu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Locul de desfășurare al Festivalului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care se va transforma datorită unei logistici impresionante de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, într-un superb amfiteatru în aer liber,  străjuit de impunătoarea clădire a  Cazinoului  si de istorica  Fântană Arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

La Festival și-au anunțat participarea numeroși designeri, branduri și case de modă, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hairstyliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri și parteneri media.

Evenimentele de vineri 8 septembrie, și duminica 10 septembrie, vor avea câte 2 module principale, iar sâmbăta 9 septembrie va avea 3 module principale:

    Prezentarea  colecțiilor  tinerilor  designeri  formați  în  Universitățile  de  Artă  și

Design din România și Republica Moldova.

    Prezentarea colecțiilor designerilor internaționali prin European Fashion Council

și prezentarea colecțiilor designerilor români consacrați pe plan internațional.

      Sâmbăta seara, după prezentările de modă, va avea loc Gala Laureaților, în cadrul careia se vor decerna Premiile, Medaliile și Trofeele Galei, incluzând mult râvnitul Trofeu “Moda cum Laude“.

    Fiecare seară de Festival se va încheia cu Cocktail Party oferit de organizatori.

În toate cele trei zile ale Festivalului un studio foto special amenajat va fi pus la dispoziția fotografilor pentru ședințe foto cu modelele și creațiile prezentate pe catwalk.

Evenimentul va fi promovat la posturile de televiziune și radio, în presa scrisă și online, social media, signalistică indoor și outdoor în punctele de mare impact vizual din oraș si va fi transmis live pe rețelele de socializare propri și ale partenerilor media.

Vizibilitatea excepțională pe care Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion o dă designerilor participanți, precum și materialele rezultate, vor fi sigur instrumente de comunicare și promovare foarte eficiente și utile pentru carierele acestora  la cel mai înalt nivel.

Sursa:

Comitetul de Organizare FITF 2023

Producător TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL