Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fiecare a treia firmă din Germania, înfiinţată de străini. IMM-urile vor susţine economia ţării

A- A A+
Fiecare a treia firmă din Germania, înfiinţată de străini. IMM-urile vor susţine economia ţării

Încă din anul 2009, tot mai mulţi străini au început să investească în Germania, astfel că numărul firmelor înfiinţate de persoane fără cetăţenie germană a ajuns la 130.000, respectiv 30% din totalul societăţilor comerciale.

Faţă de 2005 numărul companiilor fondate de imigranţi a crescut cu circa un sfert, modificându-se atât domeniul de activitate, cât şi ţările de provenienţă ale celor care înfiinţează o firmă.

În anul respective,  majoritatea străinilor care înfiinţau o firmă în Germania proveneau din Italia

sau Turcia, între timp polonezii sunt la acest capitol pe locul întâi. Pe lângă ei a

crescut numărul ruşilor, dar şi al românilor. Cele mai interesante branşe pentru

străini erau comerţul şi gastronomia care între timp au pierdut din importanţă în favoarea serviciilor, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Evers & Jung, citat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

De altfel, economia germană se bazează în 2012 pe IMM-uri, iar situaţia firmelor mici şi mijlocii a început să se îmbunătăţească în ciuda tensiunilor din zona euro.

“IMM-urile profită de condiţiile cadru favorabile, cum ar fi evoluţia bună a pieţei muncii sau dobânzile mici la credite. Tendinţa ascendentă în climatul de afaceri se regăseşte mai ales în comerţ, dar şi în construcţii. În industrie atmosfera s-a îmbunătăţit nesemnificativ.”, potrivit raportului din ianuarie 2012 întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Related Posts with Thumbnails