Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Finantare nerambursabila microintrerinderi zona urbana – actualizare

A- A A+

Finantare nerambursabila microintrerinderi zona urbana – actualizare

 

In primele doua luni de la deschiderea apelului de proiecte pe linia 2.1.A – Microintreprinderi din zona urbana– din cadrul
Programului Operational Regional au fost depuse la nivel national aproximativ 590 de proiecte.Raportat la numarul total de proiecte ce se vor finanta pe aceasta linie (aproximativ 1.450 proiecte
la o finantare medie de 160.000 euro/ proiect),  rezulta ca exista cereri pentru aproximativ 40% din bugetul total disponibil.
Luand  in considerare o rata de aprobare de aproximativ 50% din total proiecte depuse rezulta in fapt ca bugetul alocat este acoperit in proportie de aproximativ 20% de proiectele depuse in primele doua luni cand pragul de selectie a fost 85 de puncte.

Prin urmare exista in continuare buget suficient pentru proiecte noi, avand sanse reale la finantare si proiectele care cumuleaza un punctaj mai mic comparativ cu  pragul primelor doua luni.

Va prezint in continuare in cateva cuvinte acesta linie de finantare:

Microintreprindere inseamna: firma cu maxim 9 angajati si maxim 2 milioane euro cifra de afaceri/ active.

Prin acest program se finanteaza dezvoltarea unei  activitati de productie sau servicii, valoarea  finantarii nerambursabile fiind maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile dar nu mai mult de 200.000 euro.
Fiind o schema de ajutor de minimis trebuie avut  in vedere toate ajutoarele de minimis pe care firma le-aprimit in ultimii 3 ani (anii 2016, 2015 si 2014) indiferent de tipul sau sursa ajutorului, astfel ca ajutoarele deja incasate cumulat cu finantarea noua solicitata in cadrul acestui program sa nu depaseasca 200.000 de euro.

Proiectele se vor putea depune  pana in data de  27.01.2017, bugetul total alocat acestei sesiuni fiind de 234,12 milioane euro defalcat pe sapte regiuni.

Investitiile eligibile pentru finantare prin acest program includ:

  • Construirea/ modernizarea/ extinderea spatiilor de productie/ prestare servicii
  • Achizitia de active corporale (echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, birotica),active necoprorale (licente, brevete, programe informatice, alte drepturi si active similare), inclusiv instrumente de comercializare on – line a serviciilor sau produselor proprii.

Conditii de eligibilitate:

  • Sunt microintreprinderi din zona urbana care functioneaza in baza legii 31/1990 (legea societatilor comerciale) sau a legii 1/2005 (legea cooperatiei)
  • Au minim un an de activitate si au obtinut profit din exploatare in anul 2015
  • Au avut inregistrat un numar mediu de salariati de cel putin 1 in anul 2015 sau au cel putin 1 salariat cu norma intreaga pe perioada nedeterminata, la data depunerii cererii de finantare
  • Locul de implementare a proiectului este in mediul urban

Pentru pentru orice informatii sau detalii suplimentare nu ezitati sa ma contactati.

Sursa:

Dan Sicobean

DS Invest SRL
Str. Lunii, nr. 18/10
Cluj Napoca
tel. fix 0264 524 114
tel. mobil 0745 782 111
e-mail: dan.sicobean@dsinvest.ro
www.dsinvest.ro

 
Related Posts with Thumbnails