Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Firmele cu maximum doi angajaţi vor avea înlesniri în privinţa declaraţiilor fiscale, spune Voinescu

A- A A+
Firmele cu maximum doi angajaţi vor avea înlesniri în privinţa declaraţiilor fiscale, spune Voinescu

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat că printre modificările ce vor fi aduse Codului Fiscal se au în vedere înlesniri pentru IMM-uri în privinţa depunerii declaraţiilor fiscale, precum şi noi reguli de participare la licitaţii publice pentru firmele cu datorii la stat.

Astfel, s-a decis ca persoanele juridice care au cel mult doi angajaţi, sau o cifră de afaceri de până în 100.000 de euro, reprezentând 54,7% din firmele din România, să nu mai depună lunar declaraţiile fiscale, ci trimestrial. Mai mult, acestea vor depune doar o singură declaraţie, în loc de cinci.

O altă modificare, potrivit lui Voinescu, se referă la creşterea posibilităţii multor agenţi economici să participe la licitaţii prin modificarea certificatului de atestare fiscală. Astfel, acestea va cuprinde, pe lângă obligaţiile firmelor, şi creanţele statului faţă de ele, pentru a rezolva situaţiile în care, deşi creanţele erau mai mari ca obligaţiile, firmele apăreau ca datornice şi nu puteau participa la licitaţii.

„Era evident o situaţie cel puţin nefirească, pentru că acea societate avea bani de luat de la stat. Se va stabili în actualul Cod Fiscal că atestatele vor cuprinde şi creanţele, să arate că de fapt nu e în raport cu statul într-o poziţie de debitor”, a explicat Voinescu.

Nu în ultimul rând, în Codul Fiscal vor fi curprinse şi anumite ajutoare pentru firmele cu probleme, deşi pe acest subiect încă au loc discuţii. Voinescu a precizat însă că nu este vorba despre ajutoare financiare.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat luni că modificările avute în vedere pentru Codul Fiscal vizează sprijinirea firmelor care sunt în dificultate din cauza crizei financiare şi transparentizarea administraţiei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails