Flash-mob pentru “Conti”. Protestatarii vor ca Primăria să preia clădirea


Grupul „Tinerii Mânioşi” au organizat un flash-mob în fața cladirii fostului Hotel Continental din Cluj. Motivul pentru care tinerii s-au strâns în faţa fostului hotel este că oraşul are nevoie de spaţii publice de calitate şi de măsuri de recuperare a patrimoniului construit.

„Noua administrație locala trebuie să faca pași reali spre reintroducerea cladirilor importante din istoria Clujului în circuitul public, iar oportunitatea de a achiziționa clădirea în următoarele săptămâni poate fi o primă etapă într-un proces care sa se fructifice într-o restaurare de calitate a cladirii-simbol și reîntoarcerea ei în viața centrului urbei”, spun reprezentanţii organizatorilor, informează www.clujtoday.ro
Aceştia militează pentru negocierea prețului de pornire a licitației pâna la un preț adecvat pieței imobiliare actuale și stării în care a fost adus imobilul în ani de zile în care a fost tratat ca o oportunitate imobiliară de mediul privat, și nu ca un monument istoric important și clădire-simbol a Clujului de altădată.
De asemenea, ei cer o gestionare rațională a etapelor ulterioare: identificarea unei funcțiuni care să răspundă nevoilor Clujenilor și posibilităților pe care le oferă clădirea, în urma unui proces decizional transparent. Protestatarii cer organizarea unui concurs internațional de arhitectură pe tema restaurării Hotelului Continental. De asemenea, ei consideră că Primăria Cluj-Napoca trebuie să informarmeze şi să consulte populația pe parcursul acestor etape.

Licitaţia pentru Hotelul Continental  va fi reluată pe 22 iunie. Tinerii care au organizat flash-mobul şi-ar dori ca Primăria municipiului să cumpere imobilul pentru a-i da o utilizare publică.

SURSA: www.clujtoday.ro