Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

FMI: Deficitul de cont curent prognozat va fi în 2011 și 2012 de sub 5% din PIB

A- A A+
FMI: Deficitul de cont curent prognozat va fi în 2011 și 2012 de sub 5% din PIB

Inflația se va menține în interiorul intervalului țintit, iar deficitul de cont curent prognozat va fi în 2011 și 2012 de sub 5% din PIB, potrivit reprezentanţilor CE şi FMI

”Ne așteptăm ca inflația să se mențină în interiorul intervalului țintit. Deficitul contului curent este prognozat să rămână sub 5% din PIB în atât în 2011, cât și în 2012. (…) Continuarea consolidării fiscale a contribuit la îmbunătățirea credibilității României.  În 2011, România se află pe traiectoria cea bună pentru a atinge ținta de deficit de 4,4% cash din PIB și sub 5% în ESA. Pentru 2012, Guvernul s-a angajat ferm să reducă deficitul până la sub nivelul de 3% PIB ESA. Reflectând nevoia de prudență, autoritățile au decis stabilirea țintei de deficit cash la 1,9% în 2012. Odată cu execuția, cheltuielile din Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi în totalitate incluse, iar ținta FMI va fi un deficit pe cash de 2,1%”, au arătat reprezentanţii CE şi FMI.

Potrivit acestora, deși în primele nouă luni veniturile totale au fost ușor sub nivelul anticipat, deficitul a fost sub cel planificat, pe fondul economiilor substanțiale pe partea de cheltuieli.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails