Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

FNPAR promovează avantajele producţiei de biogaz în România în cadrul unui proiect cofinanţat de UE

A- A A+
FNPAR promovează avantajele producţiei de biogaz în România în cadrul unui proiect cofinanţat de UE

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) promovează avantajele producţiei de biogaz în rindul fermierilor români, în cadul proiectului FARMAGAS cofinanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Energie Inteligentă pentru Europa (IEE), se arată într-un comunicat.

Scopul proiectului este acela de a promova producţia de biogaz din surse agricole în România.

„La ora actuală, la noi în ţară, în sectorul agricol nu există nici o instalaţie funcţională de biogaz din cauza impedimentelor administrative şi financiare. De asemenea, modificarea legislaţiei, dezvoltarea agriculturii şi creşterea nivelului general de cunoştinţe cu privire la beneficiile biogazului şi E-RES în general sunt necesare pentru o dezvoltare durabilă a sectorului de biogaz în România”, a declarat directorul de proiecte Cleo Baltac.

Potenţialul pentru producerea de energie regenerabilă din resurse agricole este exploatat diferit în ţările membre UE. Astfel, Germania este cel mai mare producător de biogaz, datorită facilităţilor acordate producătorilor, în timp ce România, Polonia şi Ungaria au un potenţial ridicat, dar acesta nu este valorificat din cauza lipsei resurselor financiare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails