Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul European de Stabilitate Financiară a pierdut calificativul „AAA”

A- A A+
Fondul European de Stabilitate Financiară a pierdut calificativul „AAA”

Nota acordată Fondului European de Susţinere Financiară (FESF) a fost redusă cu o treaptă de agenţia de rating Standard and Poor’s şi a ajuns la „AA+”. Agenţia nu exclude ca FESF să revină la calificativul iniţial dacă va îi vor fi acordate garanţii suplimentare, respectiv obligaţiunile pe termen lung vor fi menţinute de statele membre care beneficiază de ratingul “AAA”

Decizia vine pe fondul reducerii notelor de evaluare acordate Franţei şi Austriei, care făceau parte dintre statele notate cu “AAA” şi permiteau FESF, prin garanţiile lor, să beneficieze de nota maximă acordată de S&P.

Pe de altă parte, şeful FESF, Klaus Regling, a afirmat luni seară că recenta retrogradare a notei Fondului nu va pune sub semnul întrebării capacitatea sa de împrumut.

“Reducerea cu o treaptă a notei FESF nu va reduce capacitatea sa de împrumut cu un capital de 440 miliarde euro. FESF are mijloacele de a-şi îndeplini angajamentele actuale şi eventual altele, până la punerea în practică a Mecanismului European de Stabilitate în luna iulie”, a afirmat Regling într-un comunicat citat de www.agerpres.ro

Related Posts with Thumbnails