Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul Proprietatea a depus documentele pentru înregistrarea ca alt organism de plasament colectiv

A- A A+
Fondul Proprietatea a depus documentele pentru înregistrarea ca alt organism de plasament colectiv

Fondul Proprietatea (FP) a comunicat faptul că miercuri, 18 mai, şi-a îndeplinit obligaţiile legale referitoare la depunerea documentelor în vederea înregistrării ca alt organism de plasament colectiv (AOPC) de tip special.

Acesta este constituit în scopul acordării despăgubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite în natură, distinct de alte categorii de AOPC menţionate în reglementările Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

CNVM va analiza documentele depuse şi va decide, în condiţiile Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare. După înregistrarea Fondului Proprietatea la CNVM vor fi luate măsurile legale în vederea listării pe Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile legii.

La sfârşitul lui martie, Mobius spunea că Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în acest an, în cel mai fericit caz până în septembrie, adăugând că va exista o dublă listare la Londra, dar cel mai probabil după cea de la BVB.

„Sperăm să listăm FP anul acesta la Bursa de la Bucureşti şi sperăm să avem o listare dublă pe piaţa din Londra. Ţinta noastră este ca acţiunile să fie tranzacţionate la adevărata lor valoare. Listarea în Londra, deşi este posibil să aibă loc în acelaşi timp cu cea de la Bucureşti, ar putea fi întârziată deoarece sunt necesare mai multe criterii de îndeplinit, dar ea va avea loc în cele din urmă”, sublinia Mobius.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails