Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul Proprietatea a răscumpărat un pachet de 36,35 milioane de acţiuni în perioada 25-29 iulie

A- A A+
Fondul Proprietatea a răscumpărat un pachet de 36,35 milioane de acţiuni în perioada 25-29 iulie

Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat, în perioada 25-29 iulie, 36,35 milioane de acţiuni, care reprezintă 0,26% din totalul acţiunilor FP, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 18,77 milioane lei, la un preţ mediu de 0,51 lei pe acţiune, a anunţat marţi Fondul.

Răscumpărările au avut loc în cinci şedinţe de tranzacţionare şi au fost realizate prin firma de brokeraj Wood&Company Financial Services.

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat un profit net de 14 milioane lei în primul trimestru din 2011, faţă de o pierdere de 23 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti începând din 25 ianuarie. În primele trei luni de la listare au fost tranzacţionate 2,6 miliarde de acţiuni FP, reprezentând 19% din capitalul Fondului. Totodată, valoarea tuturor tranzacţiilor cu acţiunile Fondului a depăşit 1,6 miliarde de lei.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails