Forum economic ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, Braşov: «Avem soluţii pentru recâştigarea încrederii investitorilor români din diaspora»


Forum economic ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”, Braşov: «Avem soluţii pentru recâştigarea încrederii investitorilor români din diaspora»

 

«Mulţi romani din diaspora au încercat, investind sume importante în România, dar din păcate nu au putut rezista fenomenelor de birocraţie şi corupţie. Aceste exemple sunt în continuare motiv de refuz pentru mulţi romani care vor să investească sau să se întoarcă acasă. Forumurile din ciclul „Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească” reprezintă soluţia cea mai bună pentru investitorii români din diaspora şi pentru cei străini», a declarat preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac la forumul economic organizat la Braşov în zilele de 26 şi 27 februarie 2016.

Vineri, 26 februarie, la sediul Consiliului Judeţean Braşov a fost lansat ciclul de forumuri economice organizate de CCIRO Italia organizate în colaborare cu Guvernul României prin DIMMMAT în perioada februarie – septembrie 2016 în judeţele Braşov, Satu Mare, Constanţa, Vrancea, Timiş şi Municipiul Bucureşti.

În deschiderea evenimentului de la Braşov, preşedintele CCIRO Italia Eugen Terteleac a trecut în revistă activitatea şi rezultatele Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia, începând cu lansarea CCIRO Italia în 2013, organizarea a 18 forumuri economice pe teritoriul italian în cele mai importante oraşe (Torino, Milano, Verona, Roma, L’Aquila, Florenţa, Perugia) şi aproape 100 de MISIUNI ECONOMICE ÎN ROMÂNIA, care au dat posibilitatea reprezentanţilor companiilor româneşti şi italiene să se întâlnească, să stabilească legături, pentru a găsi soluţii comune la problemele cu care se confrunta şi pentru a găsi noi oportunităţi de investiţii.

«Prin aceste evenimente am prezentat mediului de afaceri românesc din Italia şi celui italienesc, oportunităţile investiţionale în economia românească şi politicile statului român pentru atragerea investiţiilor străine. Astăzi, la Braşov demonstrăm încă odată o bună practică: peste 40 de întâlniri bilaterale între participanţii la acest forum economic, întâlniri din care vor rezulta tot atâtea parteneriate sau investiţii în mai multe domenii de activitate: turism, construcţii, servicii, agricultură.

Aceste forumuri economice sunt pentru mediul de afaceri românesc din Italia acea „foaie de parcurs” prezentată recent de premierul Dacian Cioloş în cadrul unei întâlniri cu diaspora la Cotroceni. Prin acest proiect, investitorii români din diaspora primesc acel suport necesar dezvoltării unor afaceri în România, începând de la informaţiile de care au nevoie continuând cu consultanţă, cercetări de piaţă, consultanţă pentru accesarea fondurilor europene şi sprijin în ocolirea birocraţiei instituţionale întâmpinată deseori de investitorii români din diaspora. », a afirmat preşedintele CCIRO Italia.

Manuel Costescu – Ministru Secretar de Stat Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, a trecut în revistă politicile Guvernului României pentru atragerea şi sprijinirea investiţiilor străine.

Silviu Costea – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, coorganizator al evenimentului, a prezentat investiţiile străine în judeţul Braşov şi contribuţia acestora la dezvoltarea economică. Totodată, CCI Braşov a sprijinit cu informaţii la realizarea întâlnirilor B2B între investitorii prezenţi la forum şi potenţialii parteneri la nivel local.

Mihai Mohaci – Prefectul Judeţului Braşov a prezentat realizările instituţiei pe care o conduce şi potenţialul sprijin oferit investitorilor străini.

Vicepreşedintele Ioan Corneliu Dinu şi secretarul general Andrea Amato au prezentat serviciile CCIRO Italia la dispoziţia investitorilor din Italia şi viceversa pentru cei interesaţi să intre pe piaţa italiană.

În cadrul forumului economic de la Braşov au mai intervenit Mihai Pascu – Director General Consiliul Judeţean Braşov, Flavio Giovagnoli – întreprinzător, Adrian Volintiru – membru susţinător CCIRO Italia, senatorul Sebastian Grapă, Gabor Adrian – Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov şi Mihai Niţă – colaborator CCIRO Italia.

 

Biroul de comunicare CCIRO Italia

 

Sursa:

Camera de Comerț și Industrie a României în Italia

Birou operativ: Largo Carlo Salinari, 19 – 00142 Roma

Tel.: +39 06/31057771

Email: d.vasile@cciro.it