Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Forum economic “Redăm încrederea românilor din diaspora în economia romînească prin Pactul cu diaspora”,CCIRO Italia, 4 august 2017

A- A A+

Forum economic “Redăm încrederea românilor din diaspora în economia romînească prin Pactul cu diaspora”,CCIRO Italia, 4 august 2017

Camera de Comerț și Industrie a României în Italia vă supune atenției invitația la  forumul economic “Redăm încrederea românilor din diaspora în economia romînească prin Pactul cu diaspora”, 17 martie 2017

 

 

Evenimentul urmeaza a fi organizat in data de 4 august 2017 la Bucuresti, Palatul Parlamentului – Sala A. I. Cuza sub egida „Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca” prin „Pactul cu diaspora”.

In ultimii 3 ani, dupa infiintarea CCIRO Italia, am organizat 28 de forumuri economice cu acelasi motto: „Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca”. In calitatea mea de organizator al acestor evenimente, am inteles exact care este perceptia oamenilor de afaceri si a romanilor din diaspora fata de economia romaneasca si statul roman. Aceasta perceptie continua sa fie, in general, de neincredere si se bazeaza, de multe ori, pe stereotipuri sau imagini care nu mai sunt actuale.

Din acest motiv, impreuna cu colegii mei din cadrul ARI, CCIRO Italia, alte asociatii si organizatii cu care m-am sfatuit, am decis sa organizam aceasta mare intalnire, ocazie in care sa punem bazele si sa semnam un memorandum intitulat „Pactul cu diaspora”.

Prin acest memorandum, statul roman, Guvernul Romaniei si reprezentanti ai organizatiilor din diaspora vor stabili un cadru de dezvoltare a relatiilor dintre Romania si diaspora. In primul rand va exista angajamentul clar al guvernului de a sprijini reintoarcerea in tara a romanilor si de creare de facilitati pentru intreprinzatorii romani din diaspora care vor sa investeasca in tara. In al doilea rand memorandumul va contine programe de sprijin pentru mentinerea limbii romane si a traditiilor romanesti in comunitatile romanilor din strainatate.

Pentru organizarea acestui eveniment am facut demersuri in vederea obtinerii unor importante patronaje institutionale, a Salii A.I. Cuza si a unor sponsorizari din partea unor firme, agenti economici care au interese de promovare a propriilor produse/imagini in randul romanilor din diaspora. Totodata am demarat negocieri cu mai multe hoteluri din Bucuresti care sa devina parteneri-sponsori ai evenimentului in schimbul unei oferte de cazare pentru participantii la forum.

Daca sunteti interesati sa va implicati in realizarea acestui proiect, va solicit sa ne transmiteti sigla care doriti sa apara in calitate de partener pe materialele promotionale (afise, mape de presa, etc.) a evenimentului.

În zilele urmatoare va fi deschisa pe siteul CCIRO Italia o pagina dedicata organizarii evenimentului si modalitatile de inscriere pentru participanti.

 

Descărcați aici: Redam increderea romanilor din diaspora in economia romaneasca prin Pactul cu diaspora invitația  la forumul economic și D R A F T Pactul de la Bucuresti- Guvernul României și reprezentanții romanilor din diaspora în format .pdf.

Sursa:

Camera de Comerț și Industrie a României în Italia – CCIRO Italia

Via Cola di Rienzo, 212

00192 Roma, ITALIA

Tel. +39 06 263162

Web www.cciro.it

Related Posts with Thumbnails