Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franklin Templeton estimează că Fondul Proprietatea va fi listat la BVB pe 25 ianuarie 2011

A- A A+
Franklin Templeton estimează că Fondul Proprietatea va fi listat la BVB pe 25 ianuarie 2011

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, estimează că Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe 25 ianuarie 2011, potrivit datelor prezentate luni de vicepreşedintele executiv şi manager de portofoliu al Franklin Templeton Investment, Gregorz Konieczny.

Astfel, pe 3 decembrie va fi depus prospectul pentru aprobare la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar data estimată pentru aprobarea acestuia este 22 decembrie.

Pe data de 23 decembrie urmează să fie depus la BVB prospectul aprobat, iar în 17 ianuarie 2011, va fi prezentat acţionarilor Fondului în vederea listării. În perioada 10-31 ianuarie 2011 urmează să aibă loc promovarea locală şi internaţională a Fondului în vederea listării.

Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate. Fondul are participaţii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Statul a promis, la crearea Fondului, că va lista FP în cel mai scurt timp la bursa din Bucureşti şi pe o piaţă internaţională, ceea ce ar fi permis acţionarilor să îşi poată valorifica uşor titlurile cu care au fost despăgubiţi, însă termenul de listare a fost mereu amânat.

Franklin Templeton a preluat oficial la sfârşitul lunii septembrie mandatul de administrare a activelor Fondului Proprietatea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails