Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franklin Templeton recomandă listarea acţiunilor Fondului Proprietatea la Bursa din Varşovia

A- A A+
Franklin Templeton recomandă listarea acţiunilor Fondului Proprietatea la Bursa din Varşovia

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), recomandă acţionarilor listarea secundară a Fondului la Bursa din Varşovia, în primul trimestru al anului 2012, prin vânzarea a maximum 10% din acţiuni, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

„După analizarea mai multor pieţe internaţionale, ne-am concentrat pe o listă scurtă de trei burse şi anume: Londra, Varşovia şi Viena. În urma unor analize amănunţite, a discuţiilor cu băncile de investiţii şi a poziţiilor exprimate de investitorii instituţionali, managerul de Fond consideră că listarea la Bursa din Varşovia este în interesul pe termen lung al acţionarilor Fondului”, se arată în comunicat.

Totodată, managerul de Fond va iniţia procesul de selecţie pentru banca de investiţii care va intermedia listarea secundară a Fondului care ar putea avea loc în primul trimestru din 2012. Reprezentanţii Franklin Templeton susţin că aprobarea Comitetului Reprezentanţilor şi a acţionarilor vor fi necesare în perioada următoare atât pentru selectarea băncii de investiţii, cât şi pentru listarea secundară a Fondului la Bursa din Varşovia.

„În urma unui proces de analiză foarte detaliată, recomandăm listarea secundară la Bursa din Varşovia datorită avantajelor clare pentru acţionarii Fondului Proprietatea, precum vizibilitatea internaţională sporită şi accesul simplificat pentru o bază diversificată de investitori instituţionali cu perspectivă pe termen lung, cum ar fi fondurile de pensii. Credem cu tărie că listarea secundară propusă poate genera cerere suplimentară pentru acţiunile Fondului şi poate avea un impact pozitiv asupra discountului faţă de Valoarea Unitară a Activului Net din prezent. Sperăm că acţionarii vor susţine recomandarea noastră la Adunarea Generală a Acţionarilor ce va avea loc în septembrie sau octombrie 2011”, a declarat Greg Konieczny, manager de Fond la FP.

Reprezentanţii  Franklin Templeton susţin că Bursa de la Varşovia a devenit un important nod european pentru unele dintre cele mai mari companii din regiune, cu un număr important de companii internaţionale listate în 2010 şi o valoare totală a ofertelor publice iniţiale de 99 de miliarde de dolari.

„Astfel Fondul va avea o vizibilitate mai mare decât pe Bursa din Londra, unde există peste 2.000 de companii cu valoare de piaţă similară sau mai mare decât cea a Fondului Proprietatea”, se mai arată în comunicat.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,98 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 25 de angajaţi, incluzând şase specialişti locali în investiţii, sprijiniţi de cei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails