Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franklin Templeton va publica săptămâna viitoare recomandarea referitoare la listarea secundară a FP

A- A A+
Franklin Templeton va publica săptămâna viitoare recomandarea referitoare la listarea secundară a FP

Franklin Templeton Investment a anunţat joi, printr-un comunicat, că recomandarea către acţionari referitoare la o listare secundară a Fondului Proprietatea (FP) va fi făcută publică săptămâna viitoare şi nu până la sfârşitul lunii iunie, aşa cum fusese menţionat anterior.

„Luând în considerare numeroasele discuţii cu băncile de investiţii, precum şi reacţiile primite recent din partea investitorilor instituţionali în cele trei săptămâni de road show internaţional, Managerul de Fond are nevoie de mai mult timp pentru a încorpora aceste noi informaţii în recomandarea pentru acţionari şi, de asemenea, pentru a se consulta cu Comitetul Reprezentanţilor cu privire la acest subiect”, se arată în comunicatul Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investiţii şi unic administrator al Fondului Proprietatea.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,98 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 25 de angajaţi, incluzând şase specialişti locali în investiţii, sprijiniţi de cei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails