Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franks a prezentat Comisiei de buget-finanţe a Camerei lista societăţilor ce vor fi privatizate

A- A A+
Franks a prezentat Comisiei de buget-finanţe a Camerei lista societăţilor ce vor fi privatizate

Reprezentantul FMI în România, Jeffrey Franks, a prezentat membrilor Comisiei de buget-finanţe lista cu societăţile de stat care urmează să fie conduse prin management privat, precum şi a celor care vor fi privatizate.

„A fost prezentată o listă cu opt societăţi cu management privat şi alte două liste cu investitori privaţi majoritari sau minoritari cu pachete semnificative de acţiuni, de 10-20%. Dacă aceste lucruri se realizează, dorinţa este ca societăţile să înregistreze profit”, a declarat deputatul PSD Vasile Bleotu.

Conform acestuia, se va recurge la management privat pentru Poşta Română, TAROM, CFR Electrificare, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Feroviar, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim. De asemenea, o serie de societăţi vor fi privatizate prin vânzarea pachetului majoritar de acţiuni deţinute actualmente de către stat, Bleotu menţionând Oltchim, CFR Marfă, Copromin, Electricaserv, Electrica Furnizare Proprie şi Compania Naţională a Huilei. De asemenea, statul va vinde pachete minoritare de acţiuni la Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica, Electrica Distribuţie, TAROM, Poşta Română, Transelectrica şi Transgaz.

La ieşirea de la discuţia avută cu membrii comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Franks s-a declarat satisfăcut de discuţiile avute în aceste zile cu parlamentarii români. „Este important pentru noi să le auzim părerile şi pentru ei să le împărtăşim părerile noastre”, a spus Franks.

Preşedinta comisiei, Eugenia Barna (UNPR), a precizat că discuţiile au vizat în special chestiunile legate de managementul privat al companiilor de stat, deficitul fiscal şi politicile macroeconomice. „Acest gen de întâlniri este mult mai util decât întâlnirile politice pentru că toţi colegii deputaţi au mare expertiză în domeniu, iar întrebările au fost la subiect şi pertinente, ceea ce a fost apreciat şi de reprezentanţii FMI. Aceştia au fost foarte încântaţi de discuţiile avute”, a afirmat Barna.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails