Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franks (FMI): Creșterea sustenabilă poate fi asigurată prin îmbunătățirea a cinci domenii cheie

A- A A+
Franks (FMI): Creșterea sustenabilă poate fi asigurată prin îmbunătățirea a cinci domenii cheie

Creșterea sustenabilă a României pe termen lung poate fi asigurată prin îmbunătățirea a cinci domenii cheie, respectiv macrostabilitate, investiții, absorbția fondurilor europene, capitalul uman și infrastructura instituțională, a declarat miercuri șeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

”Sunt aspecte care trebuie avute în vedere pe termen lung. În primul rând, mă refer la stabilitatea macroeconomică prin menținerea politicilor și să încercăm să nu deviem chiar dacă 2012 este un an  electoral. Trebuie îmbunătățit capitalul uman, cantitatea și calitatea forței de muncă. România nu are o situație prea rea, dar este clar că este nevoie de investiții publice de mare calitate care să le completeze pe cele private”, a precizat Franks.

Oficialul FMI a adăugat că una dintre problemele mari este legată de infrastructura rutieră, de cea aeroportuară și de cea care vizează energia și electricitatea, fiind principalul motiv pentru care investitorii străini nu aleg România.

În acest sens, Franks a amintit de nevoia de îmbunătăţire a absorbției de fonduri europene, care reprezintă o provocare.

”Este nevoie de o infrastructură instituțională mai bună, care să facă mediul de afaceri ușor și transparent. Trebuie să avem un mediu juridic și de reglementare, un sector public mai cooperant care să colaboreze cu cel privat, un mediu mai puțin corupt. Toate acestea trebuie legate de instituțiile de stat care sunt ineficiente și unde nu se fac sufiente progrese. Sunt ca niște bile de plumb care trag economia în jos”, a conchis Franks.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails