Franks: România trebuie să aibă o piaţă flexibilă şi productivă ca să iasă din criză


Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks, a declarat, joi, la finalul discuţiilor cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, că România trebuie să aibă o piaţă a muncii flexibilă şi cât mai productivă ca să iasă din criză.

Şeful delegaţiei FMI a precizat că, în întâlnirea cu ministrul Muncii au fost abordate teme precum reforma sistemului de pensii, legea salarizării şi rata şomajului.

El a spus că legea pensiilor ar trebui să fie adoptată până la sfârşitul lunii iunie, iar modificările privind legea unitară de salarizare în sistemul bugetar ar trebui să fie terminate până în luna septembrie.

În privinţa ratei şomajului, Jeffrey Franks a declarat că încă nu pot fi trase nişte concluzii, precizând că echipa sa analizează datele primite de la autorităţile române.

Întrebat dacă în întâlnirea cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, s-a discutat despre numărul de disponibilizări care ar urma să se facă în sistemul bugetar, şeful delegaţiei FMI a precizat că nu a fost abordat acest subiect şi nici problema TVA-ului care ar urma să fie discutată vineri cu ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu.

Sursa: MEDIAFAX