Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Garda Financiară a descoperit prejudicii aduse bugetului de stat de 189 mil. lei în primele 8 luni

A- A A+
Garda Financiară a descoperit prejudicii aduse bugetului de stat de 189 mil. lei în primele 8 luni

Garda Financiară a descoperit prejudicii aduse bugetului de stat, prin sustragerea de la plata TVA, de 189,4 milioane de lei în primele opt luni, în urma intensificării activităţii de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

De la începutul anului şi până în prezent, peste 41.468 de transporturi au fost supravegheate prin aplicaţia Trafic Control, potrivit ANAF.

Comparativ cu anul 2009, când pe parcursul întregului an au fost monitorizate 47.251 de transporturi şi au fost descoperite prejudicii aduse bugetului de stat în valoare de 111,74 milioane lei, prejudiciul constatat de comisarii Gărzii Financiare este, în primele opt luni, în medie lunară, în creştere cu 254%.

De asemenea, TVA-ul achitat ca urmare a monitorizării achiziţiilor intracomunitare a ajuns la 62,3 milioane lei în primele opt luni, dublu faţă de TVA-ul achitat ca urmare a monitorizării pe întreg anul 2009.

În urma controlului efectuat de Garda Financiară, 753 de societăţi comerciale au fost date în consemn la frontieră, iar pentru 210 din transporturile monitorizate, urmare a constatărilor efectuate de comisarii Gărzii Financiare, au fost întocmite sesizări penale către organele de cercetare penală în vederea continuării verificărilor.

Totodată, au fost confiscate peste 115 tone de carne, 950 tone de cereale, peste 300 de tone fructe şi legume, a căror valoare de piaţă a fost estimată la circa 2 milioane de lei.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.europafm.ro

Related Posts with Thumbnails