Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Gazprom şi-a reafirmat interesul de a investi în România şi de a colabora cu Romgaz şi Transgaz

A- A A+
Gazprom şi-a reafirmat interesul de a investi în România şi de a colabora cu Romgaz şi Transgaz

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit marţi la Moscova cu conducerea celui mai mare producător de gaze din lume, gigantul rusesc Gazprom, care şi-a reafirmat interesul de a investi în România şi de a colabora cu societăţile de stat Romgaz şi Transgaz.

„De asemenea, s-au evaluat perspectivele continuării acordurilor cu privire la tranzitul de gaze prin România către piaţa din sud-estul Europei. A fost reafirmat interesul reciproc pentru deschiderea unei colaborări productive între Gazprom şi companiile româneşti Romgaz şi Transgaz pe terţe pieţe în domeniul explorării, exploatării şi transportului de gaze, ţinând seama de experienţa şi profesionalismul specialiştilor în domeniul gazeifer din România”, se arată într-un comunicat emis marţi de minister.

De asemenea, în cadrul discuţiilor dintre Ion Ariton şi preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, şi vicepreşedintele Alexander Medvedev, s-a apreciat buna colaborare dintre companiile româneşti în domeniu şi compania Gazprom, fiind exprimat interesul reciproc pentru o relaţie contractuală stabilă şi de încredere, precum şi pentru realizarea unor proiecte în parteneriat în sectorul energetic românesc.

„În acest sens, preşedintele Aleksei Miller a anunţat disponibilitatea companiei pe care o conduce de a răspunde pozitiv solicitărilor părţii române pentru stabilirea unor relaţii contractuale directe pentru furnizarea de gaz către România, precizând ca domeniu prioritar asigurarea consumului de gaze pentru producţia de energie electrică. Cu acelaşi prilej, Aleksei Miller a exprimat interesul Gazprom pentru investiţii în centrale electrice din România”, mai informează comunicatul.

Totodată, cele două părţi au trecut în revistă şi alte oportunităţi investiţionale în România. În acest sens, conducerea Gazprom şi-a exprimat interesul pentru realizarea de investiţii în sectorul depozitării subterane de gaze în ţara noastră.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Gazprom a făcut şi o scurtă informare cu privire la evoluţiile în proiectul South Stream şi demersurile efectuate de partea rusă în legătură cu acest proiect.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails