Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Germania pregăteşte un „superstat” UE cu taxe şi bugete stabilite la Bruxelles – Daily Telegraph

A- A A+
Germania pregăteşte un „superstat” UE cu taxe şi bugete stabilite la Bruxelles – Daily Telegraph

Germania pregăteşte un „superstat” european cu taxe şi bugete stabilite la Bruxelles, potrivit unui document al Ministerului german de Externe, obţinut de Daily Telegraph în preajma vizitei lui David Cameron la Berlin.

Documentul Ministerului german de Externe obţinut de publicaţia britanică şi intitulat „Viitorul Uniunii Europene” prevede crearea unui nou organism al UE – Fondul Monetar European – care să preia controlul asupra ţărilor cu probleme din zona euro. Textul prevede accelerarea politicilor de integrare pentru crearea unei uniuni a stabilităţii, primul pas către „dezvoltarea unei uniuni politice”. Totodată, statele care sunt prea mari pentru a fi salvate, precum Italia sau Spania, vor fi lăsate să intre în faliment.

Documentul avansează şi ideea unei limitări a efectelor schimbării tratatelor europene doar la zona euro. „Limitarea la zona euro a efectelor schimbării tratatelor ar simplifica procesul de ratificare, chiar dacă acesta trebuie derulat de toate ţările membre UE (drept urmare, referendumurile ar putea să nu mai fie necesare, fapt ce ar afecta şi Marea Britanie)”, se arată în document.

Oficiali guvernamentali britanici au confirmat pentru Daily Telegraph că guvernul a renunţat la solicitarea privind „repatrierea” unor puteri de la Bruxelles către Londra, o mişcare care îi va înfuria pe parlamentarii conservatori, după cum comentează publicaţia.

Vizita de vineri a premierului David Cameron la Berlin survine pe fondul unei tensionări a relaţiilor germano-britanice. Şeful Guvernului de la Londra critică refuzul Germaniei de a acorda Băncii Centrale Europene un rol mai mare în rezolvarea crizei datoriilor suverane în zona euro, în timp ce Berlinul este nemulţumit de respingerea de către britanici a taxei pe tranzacţiile financiare

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails