Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Gherghina (MFP): Salariile bugetarilor ar putea fi majorate în medie cu 15% în 2011

A- A A+
Gherghina (MFP): Salariile bugetarilor ar putea fi majorate în medie cu 15% în 2011

Salariile actuale ale bugetarilor, reduse cu 25%, pot fi majorate în medie cu 15% în 2011 după ce sunt disponibilizaţi 26.000 de bugetari în perioada septembrie – decembrie 2010, conform calculelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), a spus marţi secretarul de stat în MFP, Gheorghe Gherghina.

„Faţă de salariile reduse cu 25%, după calculele noastre, ar merge o majorare medie de 15%. Deci, ar putea să se majoreze aceste salarii diminuate, în condiţiile în care nu se mai acordă al 13 salariu şi nu se dă prima de vacanţă”, a menţionat Gherghina.

El susţine că numărul salariaţilor din sectorul bugetar se ridică în septembrie la 1,316 milioane şi poate fi redus la 1,29 milioane de persoane până la sfârşitul acestui an.

Gherghina a adăugat că reducerea numărului de bugetari la 1,29 milioane până la sfârşitul acestui an poate fi realizată, în condiţiile în care mai există „reduceri de personal deja aprobate”, dar care nu au fost realizate în totalitate cum ar fi primăriile, învăţământul şi Ministerul Agriculturii.

Sursa: NewsIn

Foto: http://stiride10.ro

Related Posts with Thumbnails