Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Gheţea: Băncile vor relua creditul de consum în 2011, pe fondul stabilităţii veniturilor populaţiei

A- A A+
Gheţea: Băncile vor relua creditul de consum în 2011, pe fondul stabilităţii veniturilor populaţiei

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea, a declarat joi că în acest an vom asista la reluarea creditului de consum pe fondul stabilităţii veniturilor populaţiei, dar fără să fie vorba de un „consum excesiv”.

„De ce cred eu că se va întampla reluarea vizibilă a creditării? Au existat câteva semnale că România iese din recesiune, există semnale că autorităţile fac paşi pentru dezvoltarea infrastructurii, ca există preocupare pentru diverse programe şi, în acest context, cred că este normal ca băncile să fie alături de locul unde se întamplă ceva (…) În acest an vom asista, pe fondul unei stabilităţi a veniturilor la nivelul persoanelor fizice, la reluarea creditului de consum. Aş vrea să nu confundăm acest lucru cu un consum excesiv, ca în 2007”, a menţionat Gheţea.

Preşedintele ARB consideră că primele semne în acest sens se vor vedea spre sfârşitul acestui an, când populaţia va fi mai interesată de credit, pe fondul unei stabilităţi a veniturilor, în condiţiile în care şi la nivelul companiilor se va vedea „o stabilizare a situaţiilor financiare”.

Gheţea a mai spus că sistemul bancar românesc este pregătit pentru reluarea creditării, iar în prezent sunt create produse care răspund noilor cerinţe ale pieţei.

„Noi nu mai putem să vindem produsele care se vindeau în 2007, produse care în marea lor majoritate, dacă vorbim de creditare, aveau un numitor comun. Dacă garanţia era materială şi bine plasată într-un oraş, respectiv un teren pe care se afla sau nu se afla o costrucţie, era o garanţie foarte bună. Acum trebuie sa uităm asta. Produsele noastre trebuie să fie adaptate la noile condiţii ale pieţei”, a mai spus Gheţea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails