Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ghidul pentru eficienta energetica, publicat spre consultare!

A- A A+
Ghidul pentru eficienta energetica, publicat spre consultare!

OI pentru Energie din cadrul Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Operatiunea 411 „Sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie, in scopul imbunatatirii eficientei energetice din cadrul POSCCE.

Solicitanti eligibili sunt:

  • intreprinderi mari,
  • IMM-uri (inclusiv microintreprinderi),

din sectorul industrial, care implementeaza proiecte al caror obiectiv este cresterea eficientei energetice si economia de energie, asa cum sunt acestea definite in OG 22/2008.

Activitatile eligibile vizeaza investitii in:

  • Instalatii/echipamente specifice pentru intreprinderi din industrie, in scopul obtinerii unei economii de energie, pe baza bilantului energetic (de exemplu, compresoare de aer, pompe, instalatii/echipamente/sisteme de ventilatie, sisteme de incalzire/racire, boilere, arzatoare, schimbatoare de caldura, convertoare de frecventa, sisteme integrate de management al consumului de energie si altele);
  • Unitati de cogenerare de inalta eficienta ale intreprinderilor din industrie (modernizarea centralelor de cogenerare sau construirea unora noi);
  • Constructii aferente procesului industrial care face obiectul proiectului de eficienta energetica (dar numai cele aferente echipamentelor modificate sau inlocuite).

Intensitatea maxima a asistentei financiare nerambursabile acordate variaza intre 70% si 50% in functie de regiunea in care sunt localizate proiectele si tipul solicitantului.

Conform calendarului lansarilor de apeluri de proiecte in cadrul POSCCE, apelul de proiecte pentru 2011 ar urma sa fie lansat in luna martie, fiind unul cu depunere continua.

Propunerile, sugestiile si opiniile privind proiectul de ghid pot fi transmise pana pe data de 21 martie 2011 la:

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri
Directia Generala Energie
Organismul Intermediar pentru Energie
Calea Victoriei nr.152, sector 1, Bucuresti
Fax: 021/20.25.392
E-mail: asistenta-oie@minind.ro

Sursa: oie.minind.ro

Related Posts with Thumbnails