Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Giganţii bancari, suspectaţi de manipularea dobânzilor

A- A A+
Giganţii bancari, suspectaţi de manipularea dobânzilor

UBS şi Credit Suisse, Societe Generale, RBS şi Citigroup, alături de alte 7 mari bănci, sunt anchetate în Elveţia privind o posibilă manipulare a dobânzii de referinţă Libor, transmite Bloomberg, citat de www.capiatal.ro.

Din lotul anchetat nu lipsesc giganţi bancari din Germania, Olanda şi Japonia, iar unele dintre bănci operează şi în România.

Practic, se cercetează modul în care s-a stabilit referinţa Libor (London Interbank Offer Rate) pentru produse financiare în cuantum de 350 trilioane dolari. “O conspiraţie între traderii pe produse derivate ar fi putut influenţa” indicatorii Libor şi Tibor (Tokyo Interbank Offer Rate), a spus vineri Consiliul Concurenţei din Elveţia (Comco).
“De asemenea, este posibil ca şi condiţiile de piaţă pentru produsele derivate pe aceste rate de referinţă să fi fost manipulate”, a spus arbitrul competiţiei din Elveţia.

Autorităţile de reglementare din SUA, Marea Britanie şi Uniunea Europeană examinează cum  se stabileşte indicele Libor, în timp ce arbitrul pieţei din Japonia analizează operaţiunile pentru Tibor.

Related Posts with Thumbnails